tirsdag 26. april 2011

Gos Paaske!

Man skulle tru at vi skulle vere flinkare paa aa oppdatere bloggen vaar mens vi er i Australia. Men i praksis er det ikkje like enkelt. No for tida bur vi i en stor campervan med to senger og kjokken. Det er veldig deilig aa ha friheten til aa vere kor vi vil, naar vi vil. Men vi mister priviligiet man har paa hostell : Internett (og dusj). Men dei siste to vekene har vert fantastiske. Dei forste fem dagane tilbrakte vi i Byron Bay. Saman med mangen andre som koyrer langs kysten budde vi paa ein ganske sentral parkeringsplass. Vi var ein stor gjeng som surfa saman, hoppa fra klipper (dei som var sjuke i hodet sitt hoppa fra heile 21 meter!), bada, sola oss, og grilla paa stranda. Eine dagen koyrde vi til Nimbin, ein liten by lenger inn i landet. Det var ein merkelig opplevelse aa plutselig kome koyrande inn i ei saa hippieprega gate. Byen er kjend for aquarius festivalen og ein av dei faa plassane i Australia kor hasj er "lovelig". Men sjolvsagt takka vi nei til alle som ville selge oss kaker og anna tull. Ingeborg og Aashild oppfylte draumane sine, dei hoppa i fallskjerm fra heile 4500 meter! Oppe i flyet begynte vi aa tenke, naar vi forst skal hoppe, skal vi hoppe skikkelig. saa vi spurte innstruktorane vaare om dei kunne ta en "Crazy jump out." vi spinna og flippa og eg har aldri hort meg sjol le og hyle saa masse heile mitt liv! Vi maa ogsaa nevne at vi saag Brown snake, en av dei giftigaste slangane i australia. Men vi holdt oss paa trygg avstand.





For oyeblikket befinner vi oss i Airlie Beach. Vi skal straks gjere oss klare for en to dagers seiltur langs oyene i great barrier reef. Det kan bli veldig interessant ettersom det pooosregner ute. Men forhaapentligvis letter det opp saann at vi kan sole oss, bade, dykke, snorkle og kose oss paa dekk.
Paa vei fra Byron bay til her vi er no var vi paa en tre-dagers tur til Fraser Island ( verdens storste sandoy) ilag med 50 andre backpackera (omlag 40 % var tyskera). Vi var delt opp i gruppe, og kver gruppe hadde kver sin 4x4 (firhjulstrekkbil). i vaar bil var vi 8 jenter, saa musikken var paa full guffe. Vi kjorte rundt paa strendene og inni terrenget, og det var virkelig en bumpy ride. Vi bada i fleire ferskvannsinnsjoer uten krokodiller og skumle jellyfish! det var virkelig ei paradisoy! det einste farlige var alle edderkoppane som hang utafor telta vaare, og Dingoane (villhunder) som kan bli hissige. Vi avslutta kveldane med grilling og snakking rundet baalet.




Etter tredagers-turen maatte vi jo saaklart feire paaske. Vi kjopte inn appelsiner, Wannabe kvikk-lunsj(kit-kat), kakao og anna paskegodt. Men det foltes likevel litt rart aa ligge paa stranda aa ete appelsinen istedenfor i snoen med skisko paa beina. Men etter et par runder med monopol  foltes det virkelig som paaske!
Paa vei nordover fant vi ut at vi maatte gjere noko aktivt, saa vi leide oss en kano i fire timer, og tok aarene fatt. Man kunne tydelig sjaa at det omraadet var prega av flommen som ramma queensland, for trea laag aa floyt i vannet.
I haap om aa sjaa Platipus reiste vi inn til en regnskog langt uti ingenplass. Dessverre dukka ikkje den artige skapningen opp, men vi trosta oss med at vi saag mange ferskvannsskillpadde, og vi gjekk oss en fin tur gjennom den mektige skogen.
planen framover er aa reise opp forbi Cairns for aa dykke, og sjaa paa regnskoger og krokodiller for vi maa levere fra oss bilen den 4.mai. Saa maa vi berre komme oss sorover til Brisbane igjen og feire bursdagen til Guri, for aa saa fly til Fiji!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar